Architecture-Page | International resource for architecture and design

Published: Wednesday, September 10, 2008

Page 1 of 1


Lorenz

"The newly constructed Town Hall of St. Lorenzen is located in its historical church square, which forms the heart of the village." says Pedevilla Architects on Lorenz.

By: Pedevilla Architects

Architecture-Page | Lorenz by Pedevilla Architects
Image courtesy of Pedevilla Architects.

Project details

  • Project Name: Lorenz
  • Location of Site: St. Lorenzen, South Tyrol, Italy
  • Design Team: Pedevilla Architects
  • Project Type: Town Hall
  • Client: Community of St. Lorenzen
  • Built-up Area: 8500 mq
  • Date of completion: August 2007

Architecture-Page | Lorenz by Pedevilla Architects
Image courtesy of Pedevilla Architects.

Words from the architect

St. Lorenzen is a small community in South Tyrol, an area of the Italian Alps that lies near the Austrian border.

The newly constructed Town Hall of St. Lorenzen is located in its historical church square, which forms the heart of the village. This positioning of the Town Hall has resulted in the creation of two separate spaces: on the one hand, a large public square fronted by most of the village's commercial buildings; on the other, a private school yard reserved solely for the use of the adjacent elementary school.

Architecture-Page | Lorenz by Pedevilla Architects
Image courtesy of Pedevilla Architects.

The new Town Hall appears as an impressively large structure which accords perfectly with the proportions of the surrounding buildings. The contemporary architecture, with its clear style and clean lines, avoids any historical imitation, whilst the use of mineral plaster is pleasantly reminiscent of traditional Alpine buildings.

The building itself incorporates both the Town Hall and the Public Library of St. Lorenzen.

Architecture-Page | Lorenz by Pedevilla Architects
Image courtesy of Pedevilla Architects.

The entrance to both facilities is centrally located in the old church square. The library is situated on the ground floor and the children's books section has been assigned to the nearby school. Keeping the factor of playground noise in mind, the offices of the Town Hall have been established on the first and second floors, where workers can enjoy calm and quiet.

Credits

  • Text and images courtesy of Pedevilla Architects

Architecture-Page is an online design resource, featuring architecture and product design from the world over. More

Email this article | AddThis Social Bookmark Button


Previous 105 of 534 Projects Next

FAQ | Gallery | Archive | Feeds | Share | A to Z | Products | Publications | Browse Architecture-Page by category | Architecture Firms

Architecture-Page is available in ten languages
English | Spanish | Chinese | Russian | French | Japanese | Korean | Italian | German | Dutch

About | Contact | Website Usage Terms | Privacy Policy

Architecture-Page is brought to you by Page Productions